Medierne

..om Janne Aagaard

Sundhedspolitisk Tidsskrift Janne Aagaard

Med ´Gudrun og det hvide snit´ har Janne Aagaard begået en veloplagt og velskrevet familiekrønike, som varmt kan anbefales til alle, der interesserer sig for dansk kvinde-, medicin- og psykiatrihistorie.

 Læs anmeldelsen her

Janne-Aagaard-Nordjyske

Janne er dykket ned i sin familiehistorie for at afdække, hvad der skete med Moster Gudrun. Hun var en af de knap 4500 danskere fik "det hvide snit" med store konsekvenser til følge. Jagten på Moster Gudruns historie var både vanskelige og dybt frustrerende.

Læs artiklen hos Nordjyske Medier her

Politiken Janne Aagaard

Hvornår får min moster Gudrun en undskyldning?

Hvorfor nævner social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ikke de 4.500 danskere, der fik det hvide snit i årene 1943-83 med et ord i sin stort anlagte undskyldning til tidligere anbragte i sær- og åndssvageforsorgen?

Læs debatindlægget hos Politiken her

Kristeligt Dagblad Janne Aagaard

Ny bog om det hvide snit er både psykiatrihistorie, familiekrønike og selvforståelse: Nu ser hun sin familiehistorie i et nyt lys. Janne Aagaard gac sig sidste år til at lære sin slægtning Gudrun, der i 1951 fik det hvide snit, at kende.

Læs artiklen hos Kristelig Dagblad her

Janne Aagaard Nordjyske Medier

Journalist og forfatter Janne Aagaard er vendt tilbage til sin fødeby Hadsund for at finde årsagen til, at hendes moster som 34-årig fik "det hvide snit". Meget peger på, at der ligger en kærlighedshistorie bag.

Læs artiklen hos Nordjyske Medier her

Janne Aagaard Magasinet Liv

For fem år siden tog jeg på en efterårsrejse til Lissabon. På det tidspunkt havde jeg besøgt den portugisiske hovedstad flere gange, fordi det er en ekstremt smuk og melankolsk by, som jeg føler mig tryg i...

Læs artiklen hos Magasinet Liv her

Janne-Aagaard-TV2

Danmark er det land i verden, hvor man foretog flest hvide snit per indbygger – det sidste blev foretaget længe efter, metoden var blevet kritiseret.

Janne Aagaard husker tydeligt det syn, der som barn mødte hende, da hun besøgte ’moster Gudrun’. Det fortæller hun om i Go' Aften Live.

Se interviewet på TV2 her.

 

Janne Aagaard Mig og kulturen

Kultur fylder meget af mit liv, ja næsten det hele. Jeg er usigeligt nysgerrig på verden omkring mig, især musik, bøger og film. Dagbladenes Bureau har interviewet mig om mine kulturvaner.

Læs interviewet her hos Jyske Vestkysten.

 

Janne Aagaard ChriChri

I anledningen af udgivelsen af sæson 3 af ‘Mord Down Under’  har vi taget en snak med Janne Aagaard omkring true crime som en feministisk genre, om forskellene på mord mellem landene og om Jannes eget forhold til true crime!

Læs artiklen på ChriChri her.

Pressefotos

JanneAagaard - KVADRAT

Foto: Mew

JanneAagaard - SOFA web

Foto: Mew