udgivelser

Bøger og podcasts

Forside Gudrun

Gudrun og det hvide snit

Et grumt stykke Danmarkshistorie

Gudrun er en af de 4.500 danskere, der fra midten af 1940’erne og 40 år frem fik det hvide snit - det sidste blev udført i 1983. Behandlingen gjorde langt fra patienterne raske. Tværtimod. Bivirkningerne var omfattende.

Jeg har sammen med sin mor optrevlet Gudruns skæbne. Med hjælp fra Rigsarkivet, lokale og sociale medier, familiealbummet og gamle postkort, frivillige amatørhistorikere og historikere er det lykkes at tegne et portræt af en kvinde og en tid og et hjørne af sundhedsvæsenet, der ellers var gemt væk og glemt af mange.

Læs mere om bogen

Mord Down Under 1-3

E-bøger og lydbøger

Mord Down Under beskriver nogle af de mest gruopvækkende mordsager fra det kontinent, vi ellers forbinder med kænguruer, surfing og sol året rundt.Jeg har boet i Australien i flere år, og her fortæller jeg om landets mest kendte drabssager gennem tre sæsoner, og hvordan et lands kriminalitet afspejler dets befolkning.

I sine true crime fortællinger lægger jeg især vægt på at beskrive kompleksiteten omkring en forbrydelse, og hvad det sker retsligt i drabssagerne efterfølgende.

 

Bøger og lydbøger er udgivet på forlaget Mofibo i 2021 og 2022.

MordDownUnder
Podcast covers

Podcasts og lydfortællinger

Dobbeltliv og Løgne

Dette er podcast med virkelige historier om falske personligheder, der har svindlet, snydt og bedraget på de mest utrolige måder. I podcasten undersøger Janne Aagaard, hvad der driver nogle mennesker til at leve et dobbeltliv, et liv hvor løgnen har taget overhånd.

Kvindelige Spioner

Serien giver dig de sande – og ofte oversete - historier om usædvanlige kvindeskæbner under brandvarme verdenskrige og kolde perioder, fra russiske femme fatales til nordkoreanske snigmordere. Kvindelige spioner er serien for dig, der ved, at mod og handlekraft ikke har noget køn.

Begge podcasts kan findes hos Podimo.

 

 

Mord i Nord-serien

True crime podcasts

Mord i Nord-serien begyndte jeg at skrive under Corona-epidemien. Det føltes rigtigt at vende tilbage til true crime-genren efter mange års pause som journalist. Pludselig fik jeg muligheden for selv at vælge, hvordan kriminal-sager skulle fortælles.

 

Mord ved Middelhavet var inspireret Mord i Nord, og mit firma Meow Production skabte en serie med drabssager fra Sydeuropa.

Begge serier er udkommet på flere sprog og downloadet millioner af gange, men selv har jeg taget en pause fra true crime, mens jeg har skrivet bogen om Gudrun.

 

Podcast-serien kan findes hos Podimo.

Mord_covers